Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των ανδρών που παίρνουν χάπια για το σεξ;

Ο αριθμός των ανδρών που παίρνουν χάπια για να αυξήσουν και να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, αυξάνεται.
Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν πληθύνει οι άνδρες που έχουν ιατρικά προβλήματα που τους υποχρεώνουν να παίρνουν φάρμακα για να αντιμετωπίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Πολλοί άνδρες σήμερα που είναι υγιείς από σεξουαλικής απόψεως, λόγω υπερβολικής ανησυχίας για την απόδοσή τους στο σεξ, καταφεύγουν σε φαρμακευτικά μέσα για να αντεπεξέλθουν.

Η αύξηση της λήψης φαρμάκων για το σεξ δεν παρατηρείται σε ορισμένες ηλικίες όπως για παράδειγμα σε ηλικιωμένους όπως κάποιος θα ανέμενε. Υπάρχουν πολλοί άνδρες ηλικίας από 20 έως 40 ετών που παίρνουν ένα από τα τρία χάπια που είναι διαθέσιμα σήμερα τα οποία βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνδρες σήμερα, νιώθουν περισσότερο άγχος και πίεση διότι οι γυναίκες αναμένουν από αυτούς περισσότερα.
Οι γυναίκες σήμερα είναι πιο ανοικτές σε θέματα ερωτικής ζωής και μιλούν πολύ πιο ξεκάθαρα για τις σεξουαλικές τους ανάγκες.
Ακόμη ένας λόγος που έχει συμβάλει στις αυξημένες ανάγκες των ανδρών για χάπια του σεξ, είναι το γεγονός ότι στην εποχή μας οι άνδρες εκτίθενται πολύ περισσότερο στην πορνογραφία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ένας αριθμός ανδρών απευαισθητοποιείται στους συνήθεις ερωτικούς ερεθισμούς. Στη συνέχεια χρειάζονται περισσότερη διέγερση και πολλοί προστρέχουν στα χάπια του σεξ όπως το Βιάγκρα, το Cialis και το Levitra.
Με λίγα λόγια σε μεγάλο αριθμό ανδρών, ανεξάρτητα ηλικίας, έχει επικρατήσει η νοοτροπία, ότι τα χάπια του σεξ εμπλουτίζουν και επαυξάνουν τις επιδόσεις τους στο σεξ παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχουν λόγοι υγείας για τη λήψη των φαρμάκων αυτών.
Η ανικανότητα επίτευξης και διατήρησης μιας στύσης ικανοποιητικής για την συνουσία μπορεί να συναντηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι συχνότερη  στους άνδρες ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών.
Έχει υπολογιστεί ότι τα ποσοστά των ανδρών που παρουσιάζουν κάποιο βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας ανάλογα με την ηλικία είναι τα ακόλουθα:
Άνδρες άνω των 50 ετών: 50%
Άνδρες άνω των 60 ετών: 60%
Άνδρες άνω των 70 ετών: 70%
Συνολικά υπολογίζεται ότι από 5% έως 10% των ανδρών έχουν κάποιου βαθμού πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.
Εκτός από την αύξηση της ηλικίας άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη γένεση των προβλημάτων αυτών είναι ο διαβήτης, αγγειακά προβλήματα που επηρεάζουν τη ροή του αίματος στο πέος, ο καρκίνος του προστάτη, το κάπνισμα και η υπερκόπωση.
Επιπρόσθετα από τους καθαρά οργανικούς παράγοντες που προκαλούν στυτικές δυσλειτουργίες, οι ψυχολογικοί λόγοι όπως η κατάθλιψη, το άγχος και οι υπερβολικές ανησυχίες αναφορικά με τις επιδόσεις στο σεξ, επηρεάζουν ένα σημαντικό αριθμό ανδρών.
Παρά το γεγονός ότι υπολογίζεται ότι η συχνότητα των στυτικών δυσλειτουργιών επηρεάζει ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών (σύμφωνα με νέα στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζονται από 15 έως 30 εκατομμύρια ανδρών) εντούτοις δυστυχώς μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 10% τυγχάνει της αντιμετώπισης και περίθαλψης που χρειάζεται.