Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ανατριχιαστική ιστορία ευνουχισμού

Έκοψε το μόριο του άντρα της με τον ισχυρισμό ότι την βίασε και ότι δεν την «ικανοποιούσε» και το θύμα έγινε πρωταγωνιστής σε πορνό.
Τον Ιούνιο του 1993 μια νοικοκυρά από τη Βιρτζίνια της Αμερικής, η Lorenna Bobbitt, έκοψε με κουζινομάχαιρο το μόριο του άντρα της. Η παντρεύτηκε τον John Wayne Bobbitt το 1989 και έμειναν στο Μανάσσας της Βιρτζίνια. Τα πρώτα χρόνια του γάμου ήταν ευτυχισμένα. Το βράδυ της 23ης Ιουνίου 1993, ο Τζον βγήκε για ένα ποτό με τους φίλους του. Όταν γύρισε στο σπίτι ήταν μεθυσμένος και τσακώθηκαν. Αφού τη βίασε, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, έπεσε για ύπνο. Για να τον εκδικηθεί, πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και ενώ κοιμόταν του έκοψε το μισό του μόριο. Ο John σπάραζε από τον πόνο και αιμορραγούσε.
Η Lorenna πήρε το ακρωτηριασμένο κομμάτι του πέους και έφυγε από το σπίτι με το αυτοκίνητο. Στη διαδρομή πέταξε το κομμένο μόριο σε ένα χωράφι. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στα επείγοντα και ενημέρωσε για την κρίσιμη κατάσταση του συζύγου της. Οι αστυνομικοί, μετά από οδηγίες της ίδιας, βρήκαν το κομμένο πέος. Το μετέφεραν μέσα σε πάγο στο νοσοκομείο και οι γιατροί, έπειτα από ένα πολύωρο χειρουργείο, κατάφεραν να το κολλήσουν. Στην πρώτη της απολογία στην αστυνομία, η Lorenna δήλωσε πως ο άντρας της ήταν εγωιστής κι έκανε παράπονα ότι δεν την… ικανοποιήσει.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, που ξεκίνησε το 1994 και πήρε μεγάλη δημοσιότητα, η Lorenna ανέφερε ότι ο σύζυγός της, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και την ανάγκασε να κάνει έκτρωση. Έτσι από κατηγορούμενη έγινε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες. Ο σύζυγός της αρνήθηκε τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης. Έπειτα από μιάμιση εβδομάδα, που διήρκεσε η δίκη, η Lorenna κρίθηκε αθώα λόγω «προσωρινής παραφροσύνης» και υποχρεώθηκε να παραμείνει 45 ημέρες σε ψυχιατρική κλινική. Ο John χρησιμοποίησε την όλη υπόθεση προς όφελος του και να μαζέψει και χρήματα για τις επιπλέον εγχειρήσεις, που χρειαζόταν να κάνει στο επίμαχο σημείο.
Δέκα μήνες αργότερα, ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες πορνό. Η πρώτη του ταινία πορνό κυκλοφόρησε με τον τίτλο «John Wayne Bobbit uncut». Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1995. Ο Bobbit μετά τη σύντομη καριέρα του ως πορνοστάρ έκανε περιστασιακές δουλειές αλλά τα μπλεξίματά του με την δικαιοσύνη δεν είχαν τέλος. Μπήκε φυλακή επειδή κακοποίησε την αρραβωνιαστικιά του Kristina Elliott και μερικά χρόνια αργότερα καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό της τρίτης συζύγου του, Joanna Ferrell. Η Lorenna παντρεύτηκε ξανά, απέκτησε μια κόρη και δημιούργησε έναν οργανισμό για να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.