Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγραµµα Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας

Πρόσκληση εγγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων ανέργων νέων ηλικίας 25-29 ετών για πρόσβαση στο πρόγραµµα Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας.
Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ καλεί τους άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, που είναι απόφοιτοι δευτεροβάθµιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελµατικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθµιας Πανεπιστηµιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, να προσέλθουν στα ΚΠΑ έως την Πέµπτη 6 Οκτωβρίου 2016, για να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους προκειµένου να µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα «Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας τεσσάρων µηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ».
∆ικαίωµα συµµετοχής στο Πρόγραµµα έχουν οι άνεργοι νέοι που δεν έχουν ασφαλιστεί για περισσότερες από 100 ηµέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό Φορέα.
Με την ολοκλήρωση της τετράµηνης εργασιακής εµπειρίας, οι πρακτικά ασκούµενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συµµετάσχουν σε πρόγραµµα επιδότησης θέσης εργασίας διάρκειας οκτώ µηνών.
Για την αποτελεσµατικότερη σύζευξη µεταξύ των προσφερόµενων από τους εργοδότες θέσεων εργασιακής εµπειρίας µε επίβλεψη στον χώρο εργασίας, µε τις ειδικότητες και το εκπαιδευτικό επίπεδο των ανέργων που επιθυµούν να απασχοληθούν στις θέσεις αυτές ο ΟΑΕ∆ καλεί:
•Όλους τους ενδιαφερόµενους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραµµένοι στο µητρώο ανέργων του Οργανισµού να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους και ειδικότερα τις ειδικότητες στις οποίες επιθυµούν να αποκτήσουν εργασιακή εµπειρία στην Ενότητα «Επιθυµητή Απασχόληση», είτε ως πιστοποιηµένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθµου µέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε σε συνεργασία µε τον Εργασιακό Σύµβουλο στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕ∆.
• Όλους τους ενδιαφερόµενους ανέργους νέους οι οποίοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο µητρώο του ΟΑΕ∆ να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 προκειµένου να εγγραφούν και να πραγµατοποιήσουν συνάντηση µε εργασιακούς συµβούλους ώστε να περάσουν από την διαδικασία της Εξατοµικευµένης Προσέγγισης και να συντάξουν Ατοµικό Σχέδιο ∆ράσης.
Σηµειώνεται ότι η ένταξη των ανέργων στους πίνακες επιλογής του προγράµµατος, θα γίνει σύµφωνα µε την ειδικότητα για την οποία διαθέτουν συναφή τίτλο σπουδών ή σύµφωνα µε τις -οριζόντιες- ειδικότητες σε τοµείς διοίκησης και διάθεσης (πωλήσεις) που έχουν δηλώσει στην Εξατοµικευµένη Προσέγγιση / βιογραφικό, ενώ οι ενδιαφερόµενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν αίτηση συµµετοχής αλλά υποδεικνύονται από τους εργασιακούς συµβούλους των ΚΠΑ2 στις επιχειρήσεις µε σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα δίνεται επίσης στους γονείς ανήλικων τέκνων, µε απόλυτη προτεραιότητα στις µητέρες, και έπονται οι άνεργοι µε την µεγαλύτερης διάρκειας (σε ηµέρες), εγγεγραµµένη ανεργία στο µητρώο του ΟΑΕ∆.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των νέων στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕ∆ και την έκδοση του δελτίου Ανεργίας είναι τα ακόλουθα:

• Το τελευταίο εκκαθαριστικό σηµείωµα φορολογίας εισοδήµατος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειµένης δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος – Ε1. Οι άνεργοι που εµφανίζονται ως εξαρτώµενα µέλη θα προσκοµίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σηµείωµα φορολογίας εισοδήµατος ή το Ε1 του ατόµου του οποίου τελούν υπό την προστασία καθώς και παραστατικό µέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.
• Λογαριασµός ∆ΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής / κινητής τηλεφωνίας ή αντίγραφο συµφωνητικού µίσθωσης κατοικίας, κατατεθειµένου στην αρµόδια ∆ΟΥ.
• Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (∆ελτίο Ταυτότητας, ∆ιαβατήριο).
• Επίσηµο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
• Άδεια διαµονής ή εργασίας προκειµένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
Η Υπηρεσία ΚΠΑ2 διατηρεί το δικαίωµα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό που κατά την κρίση της θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας. Επισηµαίνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόµενοι άνεργοι έχουν ανήλικα τέκνα, τότε καλούνται να προσέλθουν στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕ∆ προκειµένου να τα δηλώσουν και να προσκοµίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι ενδιαφερόµενοι άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, προκειµένου να συµµετάσχουν στο πρόγραµµα «Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας τεσσάρων µηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ» µπορούν να προσέρχονται στα ΚΠΑ, για την επικαιροποίηση του βιογραφικού τους ή την εγγραφή τους στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆, µέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2016.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ