Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συζυγικό σεξ και πόσο συχνά γίνεται

Υπάρχουν ορισμένοι που αναφέρουν ότι το συζυγικό σεξ είναι σε κάθε περίπτωση αλληλένδετο με τις εξελίξεις του έγγαμου βίου. Τελικά, ποιος απ' όλους έχει δίκιο;
Αν θέλετε να δώσουμε ευθύς εξαρχής μια δίκαιη και ολοκληρωμένη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μύθος που θέλει το γάμο να σκοτώνει τον έρωτα βάζοντας τη σεξουαλική ζωή στον... πάγο, έχει από καιρό καταρριφθεί.
Η αντίληψη, εξάλλου, των καιρών μας είναι ότι η επιτυχής ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση ανθεί στους σταθερούς και μακροχρόνιους δεσμούς. Η απόλαυση του σεξ εξασφαλίζεται μέσω της εξοικείωσης των ερωτικών παρτενέρ και οι εμπειρίες βελτιώνονται με την επανάληψη ή το πειραματισμό. Αντίθετα, λοιπόν, μ' αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι συνθήκες του έγγαμου βίου βοηθούν τη σεξουαλική σχέση να ευδοκιμήσει και να γίνει περισσότερο συναρπαστική από ποτέ! Αρκεί να καταφέρει το ζευγάρι να υπερπηδήσει κάποια εμπόδια που αποδεδειγμένα σαμποτάρουν το συζυγικό σεξ!
«Πόσο…συχνά;»
Το συζυγικό σεξ παρουσιάζει το εξής πλεονέκτημα: είναι απανταχού διαθέσιμο! Πράγμα που σημαίνει ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να κάνει έρωτα όποτε και όπου θέλει. Οι αριθμοί, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι από άποψη συχνότητας οι παντρεμένοι δεν το κάνουν πιο συχνά από τους ελεύθερους. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι συμφωνούν με το 95% που υποστηρίζει ότι κάνει έρωτα περίπου μία φορά την εβδομάδα και όχι με το 4% που υποστηρίζει ότι κάνει έρωτα κάθε μέρα. Κάποια, μάλιστα, από τα παντρεμένα ζευγάρια παραδέχονται ότι έχουν ακόμη πιο αραιές σεξουαλικές επαφές, όπως μια φορά στις δεκαπέντε ή μια φορά το μήνα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να κάνουν έρωτα πιο συχνά.
Πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς για μία από τις μεγαλύτερες παγίδες όσον αφορά στο συζυγικό σεξ. Τα περισσότερα ζευγάρια θεωρούν τόσο δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κάνουν έρωτα που τελικά δεν κάνουν... Θεωρούν τόσο εύκολο ν' αγγίξουν το σύντροφό τους που κοιμάται δίπλα τους που δεν βρίσκουν πια το ενδιαφέρον να το κάνουν. Έχουν τόσο εξοικειωθεί με τη θέα του γυμνού όσον αφορά στον ερωτικό τους παρτενέρ, που αδιαφορούν. Έτσι, ασυνείδητα υποτιμάται η αξία της ερωτικής επαφής, με αποτέλεσμα το ζευγάρι ν' απομακρύνεται.