Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής.

Οι άνθρωποι έχουν πολλές φαντασιώσεις για τη σεξουαλική ζωή των άλλων. Πολλές φορές το τι νομίζουν για τις δυνατότητες των άλλων στη σεξουαλική τους δραστηριότητα, είναι πηγή προβλημάτων στις δικές τους σχέσεις.  
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές λανθασμένες εντυπώσεις και κυκλοφορούν πολλοί μύθοι για τις σεξουαλικές δυνατότητες των ερωτικών συντρόφων, για διάρκεια και την ποιότητα της συνουσίας.
Οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι και πιο ανήσυχοι σε θέματα σεξουαλικής απόδοσης και ικανοποίησης της συντρόφου τους. Το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης, είτε ως φόβος είτε ως πραγματική διαταραχή, επηρεάζει αρνητικά και αυξάνει το άγχος κατά τη σεξουαλική επαφή σε πολλούς άνδρες.
Η γνώση του τι πραγματικά συμβαίνει σε ευρεία κλίμακα, μπορεί να βοηθά πολλούς ανθρώπους. Αποκρίνει τον κίνδυνο απογοητεύσεων, δυσαρέσκειας και σεξουαλικών δυσλειτουργιών.
Η εξακρίβωση με επιστημονικό τρόπο της αλήθειας για τα τόσο ευαίσθητα αυτά θέματα, απελευθερώνει τους ανθρώπους από ψευδαισθήσεις, άγχος και βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.
Με βάση αυτό το σκεπτικό γιατροί που είναι ειδικοί στην ιατρική του σεξ, διενεργούν έρευνες προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να τεκμηριώσουν το τι πραγματικά συμβαίνει.
Γιατροί από τις Ηνωμένες Πολιτείες συμπλήρωσαν έρευνα σε 1.500 ζευγάρια που στόχο είχε τον υπολογισμό του χρόνου διάρκειας της συνουσίας άνδρα-γυναίκας (από τη στιγμή της εισόδου του πέους στον κόλπο έως την εκσπερμάτωση). Οι γυναίκες ήσαν εφοδιασμένες με χρονόμετρο.
Επίσης οι ερευνητές διεξήγαγαν έρευνα με ερωτηματολόγιο σε 50 μέλη της Εταιρείας για τη Θεραπεία και Έρευνα του Σεξ (Society for Sex Therapy
and Research) που περιλαμβάνει ειδικούς από διάφορες τομείς.
Συνοπτικά, τα αποτελέσματα μας προσφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες:
1. Ο μέσος χρόνος διάρκειας συνουσίας ήταν 7,3 λεπτά
2. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας οι ειδικοί στη θεραπεία του σεξ,
συμπέραναν ότι ο  ιδανικός χρόνος διάρκειας της συνουσίας κυμαινόταν από 3 έως 13 λεπτά
3. Ήταν δύσκολο τόσο για τους ηλικιωμένους άνδρες όσο και για τους νέους, να μπορέσουν να κάνουν τη συνουσία να διαρκέσει περισσότερο
4. Στο χρόνο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν τα προκαταρκτικά πριν από την έναρξη της συνουσίας
5. Η σεξουαλική συνουσία που διαρκεί από 1 έως 2 λεπτά, θεωρήθηκε
από τους ειδικούς ως πολύ σύντομη, από 3 έως 7 ικανοποιητική, από 7 έως 13 επιθυμητή και από 10 έως 30 υπερβολικής διάρκειας
Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, θεωρούσαν με βάση τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν και κυριάρχησαν, ότι
τα προκαταρκτικά της ερωτικής συνεύρεσης και της συνουσίας έπρεπε να διαρκούν περισσότερο. Όμως η μεγάλη αυτή έρευνα δείχνει ότι περισσότερο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη καλύτερο.
Επίσης δίνει ένα καθαρό μήνυμα στους άνδρες που ανησυχούν, ότι δεν είναι απαραίτητο να διαρκούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την εκσπερμάτωση για να ικανοποιούν τις συντρόφους τους.
Η διάρκεια και η αντοχή δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην
ποιότητα της συνουσίας μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι η σεξουαλική ζωή των περισσότερων ανθρώπων δεν είναι τόσο καταπληκτική όσο οι άλλοι άνθρωποι νομίζουν.
Οι πληροφορίες αυτές μας επιτρέπουν να έχουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα για το τι συμβαίνει γενικότερα σε άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς σήμερα, έχει αναπτυχθεί μια κουλτούρα στην οποία ορισμένα στερεότυπα καταδυναστεύουν τους ανθρώπους.
Στις πλείστες περιπτώσεις, τα στερεότυπα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Για παράδειγμα πολλοί άνδρες και γυναίκες, έχουν οδηγηθεί στο να πιστεύουν ότι το μεγάλο πέος, οι ιδιαίτερα σκληρές στύσεις και οι ολονύχτιες συνουσίες αποτελούν το ιδανικό μοντέλο.
Οι λανθασμένες αυτές στερεότυπες αντιλήψεις, τους οδηγούν στο να
αναμένουν καταστάσεις που δεν είναι ρεαλιστικές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι απογοητεύσεις και η δυσαρέσκεια είναι εύκολο να
δημιουργούνται.
Θα προσθέσουμε ότι το σύνολο της ποιότητας της σεξουαλικής επαφής δεν πρέπει να εξετάζεται μόνο από την οργανική και μηχανιστική της πτυχή.
Η ποιότητα εξαρτάται και από την αγάπη που υπάρχει στο ζεύγος, την ψυχολογία τους και τη γενικότερη σωματική τους κατάσταση.
Η δύναμη των ψυχολογικών σχέσεων που ενώνει τους δύο, η στοργή και η τρυφερότητα είναι καθοριστικοί παράγοντες στην ικανοποίηση που τους προσφέρει η σεξουαλική τους συνεύρεση με συνουσία.    
Οι πληροφορίες που μας προσφέρει αυτή η έρευνα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες και για τη θεραπεία ανθρώπων με σεξουαλικού τύπου προβλήματα.
Επίσης δίνοντας την ορθή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, απαλλάσσει τους ανθρώπους από λανθασμένες εντυπώσεις και απομακρύνει τον κίνδυνο άγχους, απογοητεύσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών.