Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο βουλευτής κ.Αντωνιάδης επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Μισθωτών

 Ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Μισθωτών ( πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ) Φλώρινας και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Διευθυντή κ. Μπαρούφα Βασίλειο και εργαζόμενους του καταστήματος .
Στη συνάντηση με τον κ. Διευθυντή συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν το τοπικό κατάστημα της Φλώρινας. Ιδιαίτερα ο κ. Διευθυντής επισήμανε τις δυσμενείς εξελίξεις που δημιουργούνται σε ασφαλισμένους , συνταξιούχους και εργοδότες μετά τη σύσταση του Ε.Φ.Κ.Α ( Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ) από 01/01/2017.
Δυστυχώς ο σχεδιασμός που έχει προβλεφτεί από την Κεντρική Διοίκηση δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα για τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας καθώς αποκόπτονται ουσιαστικές αρμοδιότητες από το τοπικό Υποκατάστημα με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση των δομών κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης ο κ. Μπαρούφας ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για την βούληση του αρμόδιου υπουργείου να λειτουργήσουν δυο Περιφερειακά Κέντρα Ασφάλισης ( ΠΕ.Κ.Α.) στον Νομό Κοζάνης ( ένα στην Κοζάνη και ένα στην Πτολεμαΐδα) με στελέχωση τους από υπαλλήλους της περιοχής της Φλώρινας. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για τους πολίτες της Φλώρινας καθώς για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα σε δύσκολο οδικό δίκτυο και φυσικά είναι αντίθετες με το πνεύμα της διοικητικής αποκέντρωσης και της αποκέντρωσης των Περιφερειών. Επιπλέον έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα καθιστώντας έτσι το νομό μας αποκομμένο και διαγραμμένο από την υπόλοιπη περιοχή.
Ο κ. βουλευτής εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την παροχή υπηρεσιών του τοπικού καταστήματος προς τους πολίτες του νομού και εξήρε τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων που σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες μετά και τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους με ιδιαίτερη συνέπεια και προσήλωση.
Επιπλέον δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις της διοίκησης και των εργαζομένων στους αρμόδιους φορείς και από κοινού να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες παρέμβασης έτσι ώστε να λειτουργήσει ένα Περιφερειακό Κέντρο Ασφάλισης ( ΠΕ.Κ.Α) στη Φλώρινα και να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος. Ακόμα τόνισε ότι στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι αδιανόητο να κλείνουν δομές και υπηρεσίες που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες σε μια ιδιαίτερη και νευραλγική περιοχή όπως είναι ο νομός μας .
Η προσπάθεια όλων των φορέων θα πρέπει να είναι συντονισμένη και διαρκής έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις για χιλιάδες ασφαλισμένους.
 Από το Γραφείο Τύπου