Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Φλώρινα: Τοποθέτηση 20 νέων LED φωτιστικών σωμάτων!

 Ο Δήμος Φλώρινας υπηρετώντας τους στόχους της καλύτερης ποιότητας ζωής των δημοτών του αντικατέστησε τα φωτιστικά σώματα τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, της οδού Ταγματάρχου Ναούμ και της γέφυρας της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Φλώρινας τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017.
Συγκεκριμένα, προέβη στην τοποθέτηση 20 νέων LED φωτιστικών σωμάτων εξωτερικού χώρου για χρήση με βραχίονα ιστού, καθώς και στην τοποθέτηση 47 λαμπτήρων LED ισχύος 11Watt. Ο βαθμός απόδοσης των νέων φωτιστικών είναι μεγάλος, ενώ το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας πρέπει να κυμαίνεται από -30°C έως +50°C. Η διάρκεια ζωής των φωτοδιόδων LED είναι μεγαλύτερη από 50.000 ώρες και οι μονάδες των LEDs του φωτιστικού έχουν την δυνατότητα αναβάθμισης χωρίς αλλαγή του υπολοίπου φωτιστικού σώματος. Το σώμα του φωτιστικού είναι κατασκευασμένο από χυτό πρεσαριστό κράμα αλουμινίου και το εξωτερικό κάλυμμα των μονάδων των διόδων φωτοεκπομπής είναι ανθεκτικό, υψηλής διαφάνειας με UV πρόσθετο για αντίσταση στη γήρανση λόγω του ήλιου και των καιρικών συνθηκών.
Η προμήθεια και τοποθέτηση των παραπάνω φωτιστικών αποτελεί μέρος του συνολικού προγραμματισμού του Δήμου Φλώρινας για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων στο σύνολο του Δήμου, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες φωτισμού, αλλά και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των φωτιστικών του Δήμου Φλώρινας και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα υλοποιηθεί η σχετική μελέτη, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα η μελέτη αυτή να ενταχθεί σε πρόγραμμα για την εφαρμογή της, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των δαπανών του Δήμου και την αύξηση του φωτισμού μέσω των λαμπτήρων LED.