Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Αυτή είναι ιδανική συχνότητα να κάνεις σεξ με το φίλο σου.
Οι περισσότεροι θεωρούμε πως όσο περισσότερο το σεξ, τόσο πιο υγιής είναι μία σχέση. Να όμως που μία νέα έρευνα γκρεμίζει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, δείχνοντας μας και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ότι τελικά δεν είναι θέμα ποσότητας.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τορόντο, του Καναδά διεξήγαγαν έρευνα για λογαριασμό της Αμερικανικής Οργάνωσης για την Προσωπικότητα και την Κοινωνική Ψυχολογία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα.
Σε αυτό οδηγήθηκαν αφού παρατήρησαν ότι η πίεση που νιώθει ένα ζευγάρι να κάνει όσο περισσότερο σεξ μπορεί, προκαλεί άγχος και είναι αντιπαραγωγική.
Φυσικά, η έρευνα δεν φτάνει στο σήμειο να πει ότι αν με το φίλο σου κάνετε σεξ πάνω από μία φορά την εβδομάδα θα γίνετε δυστυχισμένοι, αλλά σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Dr. Amy Muise, όταν το σεξ γίνεται παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα, δεν καταστρέφει, αλλά ούτε και ωφελεί με κάποιο τρόπο την ισορροπία της σχέσης.
Διάβασε εδώ τι γίνεται όταν με το φίλο σου δεν θέλετε το σεξ το ίδιο συχνά
"Έίναι θεμελιώδες να έχεις πολύ στενή επαφή με τον σύντροφό σου, αλλά, από την στιγμή που υπάρχει επικοινωνία και δέσιμο μεταξύ σας, δεν είναι αναγκαίο να κάνετε σεξ κάθε μέρα", επισημαίνει.
Δες εδώ τιπς για να απολαύσεις το σεξ σε κάθε φάση της σχέσης
Με άλλα λόγια, ας χαλαρώσουμε. Γιατί, απ' ότι φαίνεται, έτσι, θα το απολαύσουμε ακόμα περισσότερο.

Πηγή cosmopolitan.gr
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :