Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Υποψιάζομαι ότι μιλάει με άλλες στο Facebook. Τι να κάνω;

Ψύλλοι στ ' αυτιά σου μπήκανε;
Με το φίλο μου είμαστε μαζί εδώ και ενάμισι χρόνο. Περνάμε αρκετό χρόνο μαζί, αν και εκείνος δουλεύει πολλές ώρες.
Το πρόβλημα είναι ότι υποψιάζομαι πως όταν μένει μόνος του στο σπίτι μιλάει με άλλες στο Facebook. Τον έχω ρωτήσει πολλές φορές και φυσικά μου έχει απαντήσει πως δεν ισχύει. Εννοείται ότι δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να του ζητήσω να τσεκάρω το προφίλ του, αλλά ζηλεύω υπερβολικά. Τι να κάνω;
"Γιατί σε ανησυχεί ειδικά η κουβέντα στο Facebook; Γιατί δεν φρικάρεις ότι μπορεί να φλερτάρει στη δουλειά, να κάνει chat σε dating sites, να μιλάει με την πρώην του στο τηλέφωνο ή να κάνει one-night stands όταν βγαίνει με φίλους του το βράδυ; Όχι, δεν θέλουμε να σε κάνουμε να τρελαθείς, απλώς να σου θυμίσουμε ότι ο φίλος σου, όπως κι εσύ, είναι στην πράξη ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει και καμία δική σου ζήλια ή «περιοριστικό μέτρο» δεν μπορεί να τον σταματήσει. Αυτό σημαίνει ότι ή θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου ανησυχώντας για το τι κάνει ο εκάστοτε φίλος σου κάθε δευτερόλεπτο που δεν είναι μαζί σου ή θα αποδεχτείς το ρίσκο που κουβαλάνε μαζί τους οι σχέσεις, θα χαλαρώσεις και θα επενδύσεις την ενέργειά σου στο να γίνεις εσύ ο καλύτερος εαυτός σου και στο να περνάτε τόσο καλά μαζί, ώστε να μην έχει διάθεση ούτε ανάγκη να κοιτάξει αλλού (και αν το κάνει, να μη φτάσει το τέλος του κόσμου για σένα).
Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση, μην τσεκάρεις το προφίλ του. α) Γιατί και να βρεις κάτι ύποπτο δεν θα μπορείς να το διαχειριστείς και β) γιατί μετά δεν πρόκειται ποτέ να το κόψεις."

Πηγή cosmopolitan.gr