Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

6 μαθήματα για να μην πέφτεις σε λάθος άντρες!

Ε, δεν χρειάζεται να πέσεις και στα πατώματα επειδή τραβάς σαν μαγνήτης πάνω σου τους λάθος άντρες...
Είναι όμως κρίμα κι άδικο να χάνεις χρόνο και ενέργεια με κάποιον που με μαθηματική ακρίβεια θα σε απογοητεύσει, όταν μπορείς με μερικές έξυπνες κινήσεις να αποφύγεις την ταλαιπωρία.
Όχι, δεν φταίνε ούτε η ατυχία σου ούτε το μυαλό σου ούτε οι ορμόνες μας - αν και αυτές μια αμαρτία την έχουν. Φταίει το γεγονός ότι κατά βάθος δεν ξέρεις τι ψάχνεις και πού το ψάχνεις.
Φταίει το γεγονός ότι μόλις κάποιος... γυαλίζει, νομίζεις πως είναι χρυσός και πέφτεις με τα μούτρα να τον αποκτήσεις.
Αν έκανες τον κόπο να ανοίξεις ένα από τα δεκάδες βιβλία του τύπου «Κινήσου έξυπνα στον έρωτα», θα άνοιγαν και τα μάτια σου σε μια μεγάλη αλήθεια που το έξυπνο μυαλουδάκι σου, επειδή δεν θέλει να σε στριμώξει, μονίμως την παραβλέπει: Το γνώθι σ' αυτόν!
Ποια είμαι εγώ; Τι θέλω από μια σχέση;
Ποιος τύπος άντρα μου ταιριάζει; Αυτές είναι οι ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να δώσεις συγκεκριμένες κατηγορηματικές και αναλυτικές απαντήσεις πριν αρχίσεις να ψάχνεις για τον επόμενο. Επίσης, κάτσε και γράψε ποια αντρικά χαρακτηριστικά δεν αντέχεις με τίποτα.
Η αναζήτηση ενός άντρα, λένε οι κατέχοντες το θέμα, είναι ουσιαστικά μια υπόθεση... μάρκετινγκ. Πρέπει να ξέρεις τι προϊόν αναζητάς και τι προϊόν πουλάς.
Με δυο λόγια, το λάθος που κάνουμε στην αναζήτηση του άντρα των ονείρων μας είναι ότι βλέπουμε και τον εαυτό μας όπως τον ονειρευόμαστε και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα - αν είσαι κοντή, μισείς τα σπορ, αλλά ονειρεύεσαι μπασκετμπολίστα, την έβαψες.
-Μάθημα 1ο: Πιάσε ένα δυο κολλητούς σου που ξέρεις ότι δεν μασάνε τα λόγια τους και ζήτησέ τους να σου απαριθμήσουν όλα τα ελαττώματα, τις ψευδαισθήσεις, τις βλακείες και τις γκάφες σου. Ποια παριστάνεις ότι είσαι και ποια είσαι στ' αλήθεια. Ποια νομίζεις ότι νομίζουν οι άλλοι ότι είσαι και ποια νομίζουν αυτοί ότι είσαι. Ζήτησέ τους να σου πουν γιατί οι προηγούμενες σχέσεις σου σε πλήγωσαν και ποια ήταν τα δικά σου λάθη.
-Μάθημα 2ο: Χώνεψε όσα άκουσες και αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι. Αν δεν αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου, δεν θα σε αγαπήσει κανείς.
-Μάθημα 3ο: Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι οι άντρες μπορεί να κοιτάνε, να κυνηγάνε και να φαντασιώνουν τις ωραίες, τις δυναμικές, τις διάσημες, τις πλούσιες -άλλωστε κι εσύ αυτό κάνεις και την πατάς πάντα-, αλλά αγαπάνε μόνο τις αυθεντικές, αυτές που ντύνονται, μιλάνε και συμπεριφέρονται όπως ο πραγματικός τους εαυτός.
-Μάθημα 4ο: Κοίτα τον εαυτό σου καλά στον καθρέφτη. Ό,τι δεν σου αρέσει φτιάξ' το, ό,τι σου αρέσει ανάδειξέ το. Έπειτα, με το κεφάλι ψηλά και με πίστη ότι κάπου εκεί έξω κυκλοφορεί το άλλο σου μισό, βγες και ψάξε να το βρεις. Χωρίς άγχος, χωρίς dead lines - π.χ., μέχρι τα 35 πρέπει να έχω παντρευτεί και να κάνω οικογένεια. Εδώ δεν μιλάμε για επαγγελματικό project, αλλά για τη ζωή σου.
-Μάθημα 5ο: Πήγαινε σε μέρη που αρέσουν σ' εσένα, ασχολήσου με πράγματα που διασκεδάζουν εσένα, κάνε παρέα με ανθρώπους που αρέσουν σ' εσένα και έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Μόνο έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να πέσεις πάνω σ' αυτόν που ψάχνεις, ενώ ταυτόχρονα θα περνάς και καλά.
-Μάθημα 6ο: Να είσαι πάντα έτοιμη! Ο άντρας που ψάχνεις μπορεί αυτήν τη στιγμή να ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ που κατευθύνεσαι, επομένως φρόντισε να είσαι πάντα περιποιημένη και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.
womenonly.gr