Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Έχει και η ομορφιά τα... όρια της!

Γυναίκα χωρίς μακιγιάζ γίνεται; Δε γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι σπάνια θα ανοίξει κανείς γυναικεία τσάντα της οποίας η ιδιοκτήτρια είναι άνω των 15 και να μη βρεις τουλάχιστον το βασικό, το κραγιόν ή το lip gloss.
«Άβαφες» ούτε στο περίπτερο συμβούλευαν οι «παλιότερες» μητέρες τις κόρες τους και έτσι το make up είναι για τις γυναίκες αυτό που λέμε «έξις δευτέρα φύσις» Κι όμως ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν οι κυρίες όλου του κόσμου, γιατί όπως αποδείχθηκε από έρευνα της αμερικανικής εταιρείας βιοχημείας και μοριακής βιολογίας το γυναικείο μακιγιάζ και τα καλλυντικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιθετικότητας του καρκίνου του μαστού.
Ο λόγος είναι τα καλλυντικά περιέχουν κάδμιο ένα υποπροϊόν της εξόρυξης και της διύλισης του ψευδαργύρου, του χαλκού και του μολύβδου. Οι γυναίκες λοιπόν που μακιγιάρονται συστηματικά και επί σειρά πολλών ετών, εκθέτουν τον εαυτό τους σε αυτό το βαρύ μέταλλο που προκαλεί καρκίνο. Το μέταλλο αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις ορμόνες αφού μιμείται τα οιστρογόνα τα οποία ελέγχουν των ανάπτυξη υγιών μαστικών αδένων. στοιχεία
Η καθηγήτρια βιοχημείας Maggie καθηγήτρια βιοχημείας του πανεπιστημίου Dominican στην Καλιφόρνια διευκρινίζει ότι το κάδμιο δεν προκαλεί καρκίνο αλλά τον κάνει πιο αποτελεσματικό. Σύμφωνα με τα στατιστικά το 80% των θανάτων από καρκίνο του μαστού έχει επέλθει από μετάσταση που έκανε ο καρκίνος σε άλλα μέρη του σώματος.
Προσοχή λοιπόν γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η γνωστή ρήση μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος ακούγεται τουλάχιστον αστεία!