Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Οι «καλοκαιρινοί» εχθροί των μαλλιών

Όπως το πρόσωπο και το σώμα μας θέλουν τη δική τους φροντίδα, έτσι και τα μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη περιποίηση κυρίως το καλοκαίρι, για να διατηρούν τη λάμψη και την ομορφιά τους.
Η απαλότητα και η λάμψη των μαλλιών οφείλονται στο νερό που περιέχουν, που είναι γύρω στο 10%. Η διαρκής, όμως, έκθεση στον ήλιο, στο θαλασσινό νερό ή στο χλώριο της πισίνας και στο ζεστό αέρα μπορεί να τους στερήσει την υγρασία τους, αφήνοντάς τα αδύναμα, θαμπά και άγρια.
Έχετε επομένως υπόψη σας τα παρακάτω:
-Οι «καλοκαιρινοί» εχθροί
-Ήλιος
Αυτός απομυζά την υγρασία των μαλλιών κάνοντάς τα ξηρά και άγρια.
Η λύση: Στη θάλασσα ή όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, καλύτερα να περνάτε ένα ειδικό κερί στα μαλλιά σας ή να τα έχετε καλυμμένα με καπέλο ή φουλάρι.
-Θάλασσα
Το θαλασσινό νερό κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και ξηρά.
Η λύση: Πριν πάτε στη θάλασσα μπορείτε να λούζεστε και να απλώνετε στα μαλλιά σας άφθονο conditioner, που θα το αφήνετε στα μαλλιά όσο μένετε στην παραλία. Μετά θα τα ξεπλένετε πολύ καλά.
 -Υγρασία
Καταστρέφει ακόμα και το πιο ωραίο χτένισμα.
Η λύση: Η υγρασία έχει το εξής κακό: όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο χειρότερα αυτό φαίνεται στα μαλλιά σας. Ένα φουλάρι, λοιπόν, τυλιγμένο χαλαρά στα μαλλιά σίγουρα θα τα βοηθήσει να παραμείνουν στεγνά.
-Χλώριο
Το χλωριωμένο νερό στις πισίνες είναι ό,τι χειρότερο για τα βαμμένα μαλλιά, αφού μπορεί να τα κάνει... «πράσινα»!
Η λύση: Φοράτε σκούφια ή αν δε θέλετε να έχετε τα μαλλιά σας καλυμμένα, να τα βρέχετε πριν μπείτε στην πισίνα και να τα περνάτε με λίγο ελαιόλαδο από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.
-Φροντίδα για βαμμένα μαλλιά
Αν κάνετε παροδική βαφή: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό μαλλιών που, εκτός από τον ήλιο, θα τα προστατεύει και από το αλάτι και το χλώριο.
Καλό θα ήταν επίσης να βάψετε τα μαλλιά σας την παραμονή των διακοπών, για να έχετε τις ωραιότερες δυνατές ανταύγειες φεύγοντας.
Αν κάνετε μόνιμη βαφή: Αν μπορείτε, καλό είναι όταν κολυμπάτε να κρατάτε το κεφάλι σας έξω από το νερό. Διαφορετικά, χρησιμοποιείτε ανελλιπώς ένα προστατευτικό προϊόν, κατά προτίμηση λάδι.
Ξεπλένετε πάντα τα μαλλιά σας από το αλάτι ή το χλώριο πριν χρησιμοποιήσετε δεύτερη στρώση από το προστατευτικό σας προϊόν. Να λούζεστε καθημερινά με ένα απλό σαμπουάν.
Αν κάνετε ανταύγειες: Οι ανταύγειες είναι πολύ ευαίσθητες στον ήλιο, αφού εκτός του ότι αλλοιώνει το χρώμα τους, ξεθωριάζει και τις άκρες τους, επειδή ξηραίνει τα μαλλιά.
Αν οι ανταύγειες είναι ξανθές, αποφεύγετε το χλώριο, γιατί τις αλλοιώνει. Να λούζετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και να τα περνάτε με ένα ειδικό λάδι, για να αποφεύγετε την υπερβολική ξηρότητα.
Πηγή: fe-mail.gr