Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ενισχυμένες οι σάρισες την νέα αγωνιστική περίοδο σε άντρες και γυναίκες

Μετά την τόσο επιτυχημένη παρουσία της γυναικείας ομάδας (3η στην Α1) όσο και της αντρικής (4άδα στη Β΄ Εθνική Ελλάδας) στην προηγούμενη σεζόν, οι ΣΑΡΙΣΕΣ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι την νέα περίοδο μετά την μεταγραφική ενίσχυση που έκαναν και στις δύο ομάδες.
Στην  γυναικεία ομάδα μπορεί να είχαμε την αποχώρηση της Κινέζας Yuhua Liu, η οποία δεν μπορεί να αγωνιστεί στη χώρα μας λόγω αλλαγής της γαλλικής νομοθεσίας, όμως στη θέση της η Διοίκηση έφερε δύο ικανότατες αθλήτριες με ευρωπαϊκή εμπειρία.
H Ρουμάνα Istrate Roxana αγωνίζεται στο πολύ δυνατό Ισπανικό Πρωτάθλημα και παράλληλα θα ενισχύει και τις ΣΑΡΙΣΕΣ. Η 23χρονη επιθετική πέρσι είχε δυνατή παρουσία στην Ισπανία και ξεχωρίζει για την ποιότητα του παιχνιδιού της. 
Ποιοτική μεταγραφή θεωρείται και αυτή της 33χρονης ΒουλγάραςTushlekova  Nenka, η οποία με την εμπειρία της θα προσφέρει πολλές λύσεις στην ομάδα. Η Nenka πέρσι αγωνίστηκε στην χώρα μας στην Α2 κατηγορία με τον ΓΑΟ Πειραιά και κέρδισε τις εντυπώσεις σημειώνοντας μία μόνο ήττα σε όλο το πρωτάθλημα. Παράλληλα με την Ελλάδα η Nenka θα παίζει και στην Βουλγαρία.
Συνεχίζουν για έναν ακόμα χρόνο στις ΣΑΡΙΣΕΣ οι τρεις Ελληνίδες που αποκτήθηκαν πέρσι και αποτελούν τον κορμό της ομάδαςΖαβιτσάνου, Κιούφη και Κορδούτη. Μάλιστα, οι δύο πρώτες θα παίζουν και στο εξωτερικό αποκτώντας διεθνές εμπειρίες.
Με τις πέντε αυτές αθλήτριες αναμένεται η γυναικεία ομάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στα σαλόνια της Α1 προσφέροντας συγκινήσεις και χαρά σε όλους τους φίλους των ΣΑΡΙΣΩΝ.
Περισσότερες αλλαγές είχαμε στην αντρική ομάδα. Μετά από ένα χρόνο συνεργασίας αποχώρησαν ο Μίντσης Ανδρέας και ο Σταθουλόπουλος Δημήτρης, ενώ παρέμειναν ο LiviuPredoaica και οΚατσαντώνης Ιωάννης. Με την ομάδα της Φλώρινας θα αγωνίζονται ακόμα τρεις πολύ έμπειροι αθλητές από την Αθήνα με θητεία στις Εθνικές Ομάδες. Ο Πετρόχειλος Γιώργος, ο Τερψίδης Ιωάννης και ο Κυριακόπουλος Γιώργος θα προσδώσουν στην ομάδα ποιότητα και εμπειρία. Την ομάδα θα συμπληρώνουν ο Αραβιάδης Ορέστης, ο Ελσάμι Ιωσήφ και ο Μούσιας Σωτήρης. Και οι τρεις προέρχονται από τις ακαδημίες των ΣΑΡΙΣΩΝ και θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν δίπλα σε μεγάλους αθλητές.
Η νέα αντρική ομάδα παρουσιάζει μεγάλο βάθος και ο προπονητής θα έχει πολλές δυνατότητες να προσαρμόζει τη σύνθεση ανάλογα με τις ανάγκες των παιχνιδιών. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής 2017-2018.
Στον ΟΕΑ Φλώρινας θα αγωνίζονται από τον Σεπτέμβριο Φωτιάδου, Ρούφα και Αντωνίου, ενώ η παγκορασίδα Άμπα Δέσποινα παραχωρήθηκε για ένα χρόνο στον Αίαντα Ευόσμου. Ο Λυγούρας Ανδρέας που αποτέλεσε στο παρελθόν βασικό μέλος της αντρικής ομάδας παραχωρήθηκε για ένα χρόνο στην ομάδα του Νέου Φαλήρου που παίζει στα τοπικά πρωτάθλημα της Αττικής.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:
ΕΦΥΓΑΝ: Yuhua Liu (Γαλλία), Φωτιάδου Χρυσή (ΟΕΑ Φλώρινας), Ρούφα Ευτυχία (ΟΕΑ Φλώρινας),  Άμπα Δέσποινα (Αίας Ευόσμου), Αντωνίου Κων/νος (ΟΕΑ Φλώρινας), Λυγούρας Ανδρέας (Ν. Φάληρο), Μίντσης  Ανδρέας (Πόντιοι Μελισσίων Αττικής), Σταθουλόπουλος Δημήτρης (Α.Σ. Φιλονίκης Αττικής)
ΗΡΘΑΝ: Ζαβιτσάνου Γεωργία (Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών), Κιούφη Αλίκη (ΠΚΔ Ταύρου), Tushlekova Nakova Nenka(Βουλγαρία), Istrate Roxana Ana Maria (Ρουμανία), Predoaica Liviu(Ρουμανία), Κατσαντώνης Ιωάννης (Εχέδωρος Σίνδου), Πετρόχειλος Γιώργος (Άλφα Καλλιθέας), Τερψίδης Ιωάννης (Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων), Κυριακόπουλος Γεώργιος (Πανιώνιος)