Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 3 λόγοι που οι γυναίκες δεν χαίρονται το σεξ

Είναι πλέον συχνό φαινόμενο οι γυναίκες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σεξ τα οποία ωστόσο ποικίλουν, όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro.
Σύμφωνα με έρευνες που ήδη έχουν γίνει, η κάθε χώρα δημιουργεί το δικό της ερωτηματολόγιο για να καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα. Είναι γεγονός όμως, ότι υπάρχει μια ομοφωνία όσον αφορά τα παρακάτω προβλήματα:
- πόνοι κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης
- καθυστέρηση της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό ή πλήρης απώλειά του
- έλλειψη σεξουαλικής διάθεση
Σε παρόμοιες μεγάλες έρευνες, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Αμερική και Αυστραλία, τα αποτελέσματα έδειξαν μερικές επιπλέον δυσκολίες: απουσία σεξουαλικής ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, πρόωρος οργασμός, άγχος πριν από την πράξη, φόβος του να μην είναι ελκυστικές ως προς την εμφάνισή τους, κολπική ξηρασία. Οι σεξουαλικές δυσκολίες είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στις μέρες μας. Στην τελευταία μεγάλη έρευνα που έγινε στην Γαλλία και αφορούσε την σεξουαλική ζωή των γυναικών το 11,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ήρθαν αντιμέτωπες με κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα τον τελευταίο ένα χρόνο: πόνος κατά την διάρκεια του σεξ (2%), δυσκολία να φτάσουν σε οργασμό (7,3%), έλλειψη ερωτικής διάθεσης (6,8%).
Πηγή: onmed.gr