Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης -9-κιλών και -500- γραμμαρίων

 -Συνελήφθησαν σήμερα (15-09-2017) πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς,  ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε περιοχή της Καστοριάς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά τους, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 20χρονο και συνοδηγό τον 22χρονο, βρέθηκαν -2- πλαστικές σακούλες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -9- κιλών και -500- γραμμαρίων, τις οποίες κατείχαν από κοινού και μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-9- κιλά και -500- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
-3- κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

-Συνέχεια του σημερινού (15-09-2017) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικό με σύλληψη 20χρονου ημεδαπού και 22χρονου υπηκόου Αλβανίας για διακίνηση -9- κιλών και -500- γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, αναφέρεται ότι ύστερα από την συνεχιζόμενη έρευνα και από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων σε περιοχή της Καστοριάς βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-1- κιλό και -925,2- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-690- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και
-1- μεταλλικός τρίφτης.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.