Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το ΛΚΔΜ σχετικά με την κάλυψη εξόδων των κατοίκων των Αναργύρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ.
Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα για την μη καταβολή των ενοικίων για τους κατοίκους των Αναργύρων δηλώνουμε ότι ήδη εδώ και μέρες έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους  δικαιούχους  για τα παρακάτω έξοδα:
1. Φιλοξενίας και σίτισης των κατοίκων σε ξενοδοχεία της περιοχής  μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.
2. Μεσιτικά έξοδα για την  όσο το δυνατό γρηγορότερη εύρεση κατοικιών προς ενοικίαση για την μετεγκατάσταση των  κατοίκων που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση.
3. Μεταφορικά έξοδα των οικοσκευών στις νέες κατοικίες.
4. Εγγύηση ενοικίων
5. Ενοίκια μηνός Ιουλίου.
Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την καταβολή των ενοικίων Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.
Η όποια καθυστέρηση οφείλεται τόσο στο πρωτόγνωρο της διαδικασίας όσο και στην καθυστέρηση από πλευράς δικαιούχων της προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών όπως έκθεση αυτοψίας του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, συμβόλαια , αποδείξεις ενοικίων κλπ.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι για την αποφυγή καθυστερήσεων θα πρέπει οι δικαιούχοι να προσκομίζουν  στο εξής έγκαιρα τα απαιτούμενα παραστατικά (πιστοποιητικό ΤΑΣ, συμβόλαια, αποδείξεις,κλπ)
Η ΔΕΗ  και συγκεκριμένα το ΛΚΔΜ (ΔΛΥ ΛΚΔΜ) από την πρώτη μέρα της κατολίσθησης στις 10-6-2017 φρόντισε
• άμεσα να μεταφερθούν όλοι οι κάτοικοι των Αναργύρων  σε ξενοδοχεία της περιοχής
• διέθεσε λεωφορεία για τις καθημερινές μετακινήσεις τους από το χωριό προς τα ξενοδοχεία και αντίστροφα.
• Ανέλαβε το κόστος της φιλοξενίας και της σίτισης στα ξενοδοχεία μέχρι το τέλος του Ιούλη.
• Στη συνέχεια για τις οικογένειες που κατοικούσαν στο τμήμα του οικισμού που γειτονεύει με το Ορυχείο και τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση, από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, φρόντισε άμεσα να βρεί σπίτια στην Πτολεμαΐδα, τα νοίκιασε μετέφερε τις οικοσκευές  των   αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.
Κατόπιν τούτων είναι εντελώς ανακριβές και άδικο να κατηγορείται η ΔΕΗ για ολιγωρία ή αφερεγγυότητα.
Γιαυτά που δεσμευτήκαμε τα υλοποιήσαμε στο ακέραιο.
Από την στιγμή εκδήλωσης της κατολίσθησης στελέχη της ΔΛΥ ΛΚΔΜ είχαν καθημερινή παρουσία στο χωριό ,ήταν και είναι σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της κοινότητας και τους κατοίκους, προκειμένου να λυθούν όσο είναι δυνατό περισσότερα προβλήματα  που αφορούν όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και την εργασία των κατοίκων οι  οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κτηνοτρόφοι , γεωργοί, ιδιοκτήτες μικρών οικοτεχνιών κλπ.
Η ΔΕΗ ΑΕ δηλώνει ότι θα είναι πάντοτε  στο πλευρό των κατοίκων των Αναργύρων στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης.
22-09-2017
ΔΛΥ ΛΚΔΜ