Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Παιδικός αυνανισμός: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Ο παιδικός αυνανισμός είναι συχνός τόσο στα κοριτσάκια όσο και στα αγοράκια.
Οι γονείς όταν πέσει στην αντίληψή τους ότι το αγγελούδι τους αυνανίζεται, αγχώνονται και περνά από το μυαλό τους κάθε κακή σκέψη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι «κακό».
Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να πουν τη γνώμη τους πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Καταρχήν αυτό που μας επεσήμαναν είναι ότι το παιδί κάνοντας αυτήν την πράξη, ανακαλύπτει την ευχαρίστηση που προέρχεται από το ίδιο του το σώμα, χωρίς αυτό να αποτελεί μία οργανωμένη σεξουαλική συμπεριφορά όπως συμβαίνει στην εφηβεία του. Αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι γονείς επίσης, είναι το γεγονός ότι ο αυνανισμός από την στιγμή που γίνεται μέσα στον ιδιωτικό χώρο του παιδιού τους, είναι μία φυσιολογική δραστηριότητα που το βοηθάει να ανακαλύψει τον εαυτό του και να μεταβεί ομαλά στην εφηβεία και στην ενηλικίωσή του.
Ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε μία τέτοια κατάσταση ως γονείς είναι να προσπαθήσετε να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού κατευθύνοντάς το προς μία άλλη ευχάριστη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να είστε αυστηροί μαζί του και να το φέρετε σε δύσκολη θέση.
Πηγή: mothersblog.gr