Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τροφές που ανακουφίζουν από τις καούρες στο στομάχι

Οι καούρες ταλαιπωρούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, που μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το στομάχι του αλλά μπορεί απλά να έφαγε κάτι που προκάλεσε αυτή την αίσθηση καψίματος που ξεκινά από το στομάχι και φτάνει ως τον λαιμό.
Το περιοδικό Health παρουσιάζει 6 τροφές που ανακουφίζουν από τις καούρες στο στομάχι.
Τζίντζερ: Έχει χρησιμοποιηθεί ως αντιφλεγμονώδες και ιδανική θεραπεία για γαστρεντερικά προβλήματα.
Μπανάνα: Οι μπανάνες αποτελούν το τέλειο σνακ για τις καούρες. Επιπλέον, περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, πολλές βιταμίνες και μέταλλα και επομένως έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Πράσινα λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά, όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια είναι ανεκτά από το στομάχι και συμβάλλουν στη ρύθμιση της οξύτητάς του, χάρη στις πολύτιμες βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν.
Κοτόπουλο και Γαλοπούλα: Τα πουλερικά αποτελούν καλές πηγές ζωϊκής πρωτεΐνης με χαμηλό λίπος, οι οποίες παρέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα για την αναδόμηση και την επούλωση του βλεννογόνου του στομάχου.
Σέλινο: Το σέλινο περιέχει φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων που σχετίζονται με την εμφάνιση της οισοφαγικής παλινδρόμησης.
Μαϊντανός: Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, και ιδιαίτερα η παρουσία του αιθέριου ελαίου ευγενόλης ενισχύει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.