Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μάσκα με φυσικά υλικά που καίει και εξαλείφει σημάδια και κηλίδες από το δέρμα σας

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει, ″ότι δεν μπορείτε να βάλετε στο στόμα σας, δεν πρέπει να το βάζετε στο πρόσωπό σας.″ Αυτή η απλή μάσκα προσώπου που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, σίγουρα επιβεβαιώνει τον παλιό αυτό κανόνα.
Το κύριο συστατικό στη μάσκα είναι η κανέλα, η οποία όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα δημιουργεί ένα αίσθημα καύσης, η οποία όμως θα εξαφανιστεί μετά από λίγα λεπτά.
Εκτός από τις ισχυρές αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες της, η κανέλα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη της περαιτέρω βλάβης στο δέρμα.
Το δεύτερο συστατικό είναι το μοσχοκάρυδο. Το Μοσχοκάρυδο είναι γεμάτο με Β-βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων της ριβοφλαβίνης (Β2), του φολικού οξέος (Β9) και της νιασίνης (Β3). Έχει επίσης βιταμίνη C, βιταμίνη Α, και πολλά αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο και την β – κρυπτοξανθίνη, οι οποίες είναι φανταστικές για το δέρμα.
Τα υγρά συστατικά σε αυτήν την μάσκα είναι το μέλι και ο χυμός λεμονιού. Εκτός από τις στυπτικές του ιδιότητες, ο χυμός λεμονιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Ο χυμός του λεμονιού μπορεί επίσης να εξισορροπήσει τον φυσικό τόνο του δέρματος σας. Το μέλι είναι ένα άλλο ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιφλεγμονώδες συστατικό που ενυδατώνει το δέρμα.
″Καυτερή″ μάσκα για εξάλειψη σημαδιών και κηλίδων
Συστατικά:
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Προετοιμασία:
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
2. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό διπλωμένο μαντήλι ή μία γάζα για να απλώσετε τη μάσκα στη μύτη, τα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι. Μην απλώσετε το μείγμα πολύ κοντά στα μάτια ή το στόμα σας.
3. Αφήστε τη μάσκα για 30 λεπτά, ή αν δεν μπορείτε να αντέξετε την αίσθηση για πολύ ώρα – τουλάχιστον για 10 λεπτά. Η αίσθηση καψίματος θα φύγει μετά από λίγα λεπτά, γι “αυτό αξίζει να περιμένετε.
4. Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό.
Συμβουλή
Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει είτε να παραλείψετε το χυμό λεμονιού ή να προσθέσετε περισσότερο μέλι, έτσι ώστε το μείγμα να γίνει πιο παχύρευστο