Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Σύσκεψη για την Αγία Όλγα

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή του κτιρίου της Αγίας Όλγας.
Σύσκεψη για το ζήτημα της ανακατασκευής του κτιρίου της Αγίας Όλγας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Αντώνης Τουρλιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αντωνιάδης, αντιπροσωπεία καθηγητών και φοιτητών του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καρυπίδης ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου θα γίνει μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το κόστος θα το επωμιστεί η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. 
Η πανεπιστημιακή κοινότητα, δια του κ. Τουρλιδάκη, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ ορίστηκαν αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα την επεξεργασία και υλοποίηση των απαιτούμενων μελετών και αδειοδοτήσεων. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.
"Ελπίζουμε ότι του χρόνου τέτοια περίοδο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και τη Σχολή Καλών Τεχνών", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας.
Βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: