Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Δύο ερωτήσεις και ξέρεις αν τελικά βρήκες το άλλο σου μισό

Όταν μια σχέση σοβαρεύει αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν τελικά είναι το άλλο μας μισό και αυτή είναι η σχέση της ζωής μας.
Η απάντηση που θα δώσουμε οδηγεί στην απόφαση αν τελικά πρέπει να συνεχίσουμε ή να διακόψουμε τη συγκεκριμένη σχέση καθώς ίσως υπάρχει κάτι καλύτερο για εμάς.
Σύμφωνα με έρευνες αν πρέπει να αποφασίσετε αν τελικά είναι ΑΥΤΟΣ ή ΑΥΤΗ πρέπει να απαντήσετε σε 2 πολύ απλές ερωτήσεις
– Πόσο ευτυχισμένοι είστε στη σχέση σας συγκριτικά με το πόσο ευτυχισμένοι θα ήσασταν εάν δεν είχατε το συγκεκριμένο σύντροφο;
– Τι πιστεύετε ότι απάντησε ο/η σύντροφός σας στην πρώτη ερώτηση;
Η υπερεκτίμηση των συναισθημάτων του συντρόφου οδηγεί σε διαπραγματεύσεις αυξάνοντας τον κίνδυνο των λαθών και φυσικά την πιθανότητα του χωρισμού. Εάν για παράδειγμα ο σύντροφος ζητήσει από τη σύντροφο να αναλάβει κάποιες παραπάνω ευθύνες ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του πιστεύει ότι είναι πολύ ευτυχισμένη υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι η σύντροφος πραγματικά να το δεχθεί γιατί είναι όντως ευτυχισμένη. Αν όμως η σύντροφος είναι με το ένα πόδι στη σχέση, στη δεύτερη δηλαδή περίπτωση, όχι μόνο θα αρνηθεί αλλά ίσως και να αποχωρήσει από τη σχέση.
Οι παραπάνω 2 ερωτήσεις είναι αρκετά απλές αλλά χρειάζεται μια ώριμη απάντηση και όχι κάτι το οποίο θα «χρυσώσει το χάπι». Αλλά να είστε ψύχραιμοι να δεχθείτε και τις 2 απόψεις.

Πηγή agapimono.gr