Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Προτάσεις για το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» από τους Προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων

Ολοκληρωμένες προτάσεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αυτοδιοίκηση («Καλλικράτης») με έμφαση στον Κανονισμό και την εν γένει λειτουργία των Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και τη νομική προστασία των αιρετών θα καταθέσουν στα θεσμικά όργανα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων, όπως αποφάσισαν σε συνάντησή τους στα γραφεία της ΕΝΠΕ.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην προοπτική αναθεώρησης του «Καλλικράτη» αλλά και στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξάγεται στο εσωτερικό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων συζήτησαν και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Επιπρόσθετα, αποφάσισαν οι συναντήσεις τους να πραγματοποιούνται στο εξής ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να ανταλλάσσονται απόψεις και βέλτιστες πρακτικές και να επισημαίνονται ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης στην κατεύθυνση αναβάθμισης της λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων Αττικής κ. Θόδωρος Σχινάς, Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, Δυτικής Μακεδονίας κ. Φώτης Κεχαγιάς και Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστας Μπίζας, ενώ από τους υπόλοιπους των οποίων η παρουσία δεν ήταν δυνατή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, υπήρξε συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης.