Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Αυτή είναι η «σκοτεινή» πλευρά των καλλυντικών

Τα καλλυντικά που τόσο πολύ αγαπούν οι γυναίκες και που σχεδόν καθημερινά δαπανούν μια μικρή περιουσία για να τα αποκτήσουν κρύβουν κάποια.. ένοχα μυστικά  στα συστατικά που περιέχουν.
Ποια μπορεί να φανταστεί πως ένα από αυτά τα συστατικά είναι ο...δυναμίτης, ο οποίος συναντάτε στις οδοντόκρεμες , τα αποσμητικά , τις πούδρες και στα προϊόντα απολέπισης , συγκεκριμένα είναι ο διατομίτης , που είναι ένα από τα δύο συστατικά για να φτιαχτεί ο δυναμίτης .Προχωράμε σε κάτι αηδιαστικό τολμώ να πω και αφορά τη ζελατίνη , η οποία φτιάχνεται από βρασμένο δέρμα και κόκαλα χοίρων, τη ζελατίνη τη συναντάμε στα σαμπουάν και στις μαλακτικές κρέμες για τα μαλλιά, ακόμη και σε κραγιόν και στα ξεβαφτικά νυχιών.
Τα περισσότερα αρώματα είναι πολύ ακριβά. Ίσως αν γνωρίζαμε τι εμπεριέχουν να μη τα δεχόμασταν ακόμη και αν μας τα χάριζαν, εξάλλου ποια είναι αυτή που θέλει να μυρίζει σαν ... εμετός φάλαινας (!). Κι όμως πλήθος αρωμάτων έχουν ως βασικό συστατικό αυτό.
Συνεχίζουμε με περιτώματα αηδονιού , τα οποία υπάρχουν σε προϊόντα προσώπου.
Ο πλακούντας επίσης αποτελεί συστατικό «ομορφιάς» είτε προέρχεται από πρόβατο είτε από άνθρωπο και χρησιμοποιείται σε σειρά προϊόντων αντιγήρανσης.
Τέλος , η ακροβυστία ή το δέρμα που αφαιρείται στο πέος κατά τη διάρκεια της περιτομής , το οποίο χρησιμοποιείται ως συστατικό αντιγηραντικών και αντιρυτιδικών κρεμών.
ΠΗΓΗ: cretablog.gr/