Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο ρόλος της γυναίκας στην οικογένεια

Οι διάσημες ηθοποιοί του Hollywood έχουν ουκ ολίγες φορές μιλήσει για τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία αλλά και σε πολλά ακόμα επαγγέλματα.
Οι γυναίκες, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικές 'Telegraph', αμείβονται ¼ λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους, ενώ δεν είναι πολλές οι γυναίκες που κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες παγκοσμίως.
Μια νέα έρευνα, έρχεται να αποδείξει ότι πέρα από τις μισθολογικές διαφορές, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ανισότητες και στην οικογενειακή τους ζωή. Όπως αναφέρει το Money.co.uk πάνω από το 50% των ανδρών είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά του σπιτιού, ενώ οι γυναίκες τους αναλαμβάνουν την φροντίδα του νοικοκυριού. Μάλιστα,οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να έχουν αυτό τον ρόλο αφού πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας, αποφασίζοντας έτσι να μην αναλάβουν την ευθύνη.
Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες στη διαχείριση των οικονομικών με τους συζύγους τους, όμως φαίνεται ότι οι γυναίκες αποδέχονται τον 'στερεοτυπικό' ρόλο εξαιτίας της έλλειψης αυτοπεποίθησης. Οι έρευνες, μάλιστα, όπως η πρόσφατη που διεξήχθη από το Lovemoney.com, δείχνουν ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τα οικονομικά τους, με τους άντρες να έχουν μέσο όρο χρέους στις πιστωτικές τους κάρτες τα 3,000 ευρώ και τις γυναίκες να έχουν χρέος 2,700 ευρώ.
Οι ειδικοί συνιστούν στα ζευγάρια να μοιράζονται τις υποχρεώσεις του σπιτιού προκειμένου να έχουν μια ευτυχισμένη σχέση. Ερευνητές των πανεπιστημίων Utah State και Brigham Young κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες όταν οι σύζυγοί τους συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού ενώ και η σχέση τους είναι πιο δυνατή.
ΠΗΓΗ: http://cretablog.gr/