Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Τελικά τι κοιτάζει μια γυναίκα σε έναν άντρα πριν πέσει στο κρεβάτι του;

Μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα θα μπορούσε να είναι ότι μια γυναίκα κοιτάζει πρώτα από όλα εάν ο άνδρας έχει καλοσχηματισμένο κορμί.
 Μια άλλη απάντηση θα μπορούσε να είναι, ότι μια γυναίκα κοιτάζει το μυαλό και την εξυπνάδα του.
Κάποιοι μπορεί να απαντήσουν ότι το πρώτο που κοιτάζει μια γυναίκα πριν πέσει στο κρεβάτι ενός άνδρα είναι το ύψος του, ή τα μαλλιά του, ενώ οι πιο κακεντρεχείς θα απαντήσουν ότι «κοιτάζει το μέγεθος του πορτοφολιού του». Όλοι όμως πέφτουν έξω στις απαντήσεις τους.
Μια μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, και έγινε από επιστημονική ομάδα ψυχολόγων του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες στη συντριπτική τους πλειοψηφία εάν αποφασίσουν να κάνουν έρωτα με κάποιον άνδρα, σημαντικό ρόλο παίζει το πρόσωπο του. Και μάλιστα όσο πιο πλατύ είναι το πρόσωπο του άνδρα, φανερώνει, γοητεία, δύναμη, επιβλητικότητα, επιθετικότητα και επαγγελματική επιτυχία, συνδυασμός ακαταμάχητος.
Οι ψυχολόγοι όμως λένε και κάτι άλλο, οι γυναίκες που ελκύονται ερωτικά από ένα τέτοιο πρόσωπο, το προτιμούν απλά και μόνο για σεξ και αποφεύγουν τη σχέση μαζί του. Το γιατί δεν το έχουν εντοπίσει ακόμη. Πάντως οι επιστήμονες τονίζουν ότι όταν στο ανδρικό πρόσωπο οι αναλογίες του πλάτους είναι μεγαλύτερες από του ύψους, φανερώνει κατά κάποιο τρόπο υψηλή τεστοστερόνη και αυτό είναι που μπορεί να ελκύει τις γυναίκες.
Στη μελέτη συμμετείχαν 150 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 32 ετών. Άνδρες και γυναίκες ανά ζευγάρια που άλλαζαν μεταξύ τους καθόντουσαν και συζητούσαν για διάφορα θέματα και σε λίγα λεπτά πάλι τα ζευγάρια άλλαζαν. Τότε οι γυναίκες βαθμολογούσαν τους συνομιλητές τους σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10. Οι γυναίκες στη συνέχεια συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τον συνομιλητή τους, τι τις τράβηξε ερωτικά σε εκείνον και εάν θα έκαναν σεξ μαζί του.
Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τους άνδρες με μεγαλύτερη αναλογία πλάτους- μήκους προσώπου σαν πιο ερωτικούς και επιβλητικούς. Μάλιστα όσο μεγαλύτερο ήταν το πλάτος τόσο εντονότερη ήταν η ερωτική επιθυμία που ασκούσαν πάνω στις γυναίκες οι άνδρες.
Πηγή:govastileto.gr