Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Προσοχή: Οι γυναίκες με υψηλούς μισθούς μένουν γεροντοκόρες

Οι γυναίκες με καλή δουλειά και παχυλό μισθό δεν αρέσουν πολύ στους άντρες, δεν τις βρίσκουν ελκυστικές για συζύγους και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν γεροντοκόρες, προειδοποιούν οι επιστήμονες τις καριερίστες.
Παρότι οι γυναίκες επιδιώκουν να βρίσκουν συντρόφους με καλές απολαβές και γεμάτο πορτοφόλι, στην περίπτωση των ανδρών ο παχυλός μισθός κάνει μια γυναίκα απωθητική.
Για όσους το αμφισβητούν αυτό, υπάρχουν στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη, τα ποσοστά των γάμων μειώνονται σε μια «αγορά» όπου οι γυναίκες βγάζουν περισσότερα από τους άντρες. Επιπλέον, τα ζευγάρια στα οποία η σύζυγος ανεβαίνει μισθολογικά και φτάνει να ξεπεράσει τον άντρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.
Η έρευνα αποτυπώνει και το αυτονόητο: Η μητρότητα κοστίζει μισθολογικά στη γυναίκα, γι αυτό και οι μητέρες με απαιτητικά επαγγέλματα αδυνατούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα δύο.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Όπως ο ουρανός είναι μπλε και το γρασίδι πράσινο, έτσι είναι δεδομένο ότι οι «πλούσιες» γυναίκες είναι αποκρουστικές ως υποψήφιες σύζυγοι. Οι άντρες θέλουν να βγάζουν περισσότερα από τις συζύγους τους.
ΠΗΓΗ: cretablog.gr