Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πώς θα μάθετε στην κόρη σας να αγαπά το σώμα της

Στην εποχή μας, που οι διατροφικές διαταραχές χτυπούν την πόρτα όλο και περισσότερων νεαρών κοριτσιών, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε να μιλάτε στην κόρη σας για το σώμα και το βάρος της. Ας δούμε τι πρέπει να προσέχετε σύμφωνα με το mother.gr:
Μιλήστε στην κόρη σας για τη σημασία του υγιούς σώματος: Αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσετε είναι ότι φροντίζουμε το σώμα μας, όχι για την εικόνα του, αλλά για να είναι γερό και δυνατό.
Διδάξτε της τη σημασία της υγιεινής διατροφής: Φροντίστε η κόρη σας να αποκτήσει από μικρή σωστές διατροφικές συνήθειες. Αυτό δεσημαίνει ότι θα πρέπει να χωρίζετε τις τροφές σε καλές και κακές ή σε επιτρεπόμενες και απαγορευμένες. Αντίθετα, θα πρέπει να μάθετε στη μικρή σας να τρώει από όλα, αλλά στις κατάλληλες ποσότητες.
Ενθαρρύνετε τη να αθλείται: Βάλτε την άθληση στη ζωή της κόρης της και ενθαρρύνετέ τη να γυμνάζεται, καθώς ο αθλητισμός μόνο θετικά έχει να της προσφέρει.
Γίνετε το σωστό πρότυπο: Χωρίς υπερβολές, δείξτε έμπρακτα στο κοριτσάκι σας τι σημαίνει τρέφομαι σωστά, γυμνάζομαι και φροντίζω το σώμα και την υγεία μου. Αποφύγετε να της μεταφέρετε τις προσωπικές σας ανασφάλειες για το σώμα σας και μη μιλάτε συνεχώς για δίαιτες και κιλά μπροστά της.
Σύμφωνα με έρευνες, η εικόνα που έχουν οι γυναίκες για το σώμα τους διαμορφώνεται σταδιακά από την παιδική τους ηλικία και μάλιστα επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από τη συμπεριφορά των μαμάδων τους. Γι’ αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τη κόρη σας και να προλάβετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα, προσέξτε πρώτα τη δική σας συμπεριφορά και ταυτόχρονα μάθετε από τώρα στην κόρη σας να αγαπά και να φροντίζει το σώμα της, χωρίς να επηρεάζεται από τα πρότυπα ομορφιάς.
ΠΗΓΗ: mother.gr