Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πως να καθαρίσεις εμαγιέ ή κεραμικά μάτια από λιωμένο πλαστικό

Απαντάμε στην ερώτηση της φίλης μας Ιωάννας, η οποία άφησε πλαστικό τάπερ κατά λάθος στο ζεστό εμαγιέ μάτι της κουζίνας της. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και για τις κεραμικές εστίες.
Καθαριότητα Ματιών Κουζίνας
Και σε ποιον δεν έχει συμβεί; Ή τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν ακόμα παλιά κουζίνα με εμαγιέ μάτια...
Η φίλη της σελίδας μας Ιωάννα, μας έστειλε email στο οποίο αναφέρει τη μικρή της "γκάφα" να ξεχάσει το πλαστικό της τάπερ στο ζεστό μάτι της εμαγιέ κουζίνας της! Shit happens που λένε και οι Εγγλέζοι! Πάμε να τα καθαρίσουμε Ιωάννα και μη σε νοιάζει καθόλου!
Θα χρειαστείς :
- Κουτάλι ή μη-κοφτερό μαχαίρι 
- Σπρέυ WD-40
- Ασετόν
- Λεπίδα ξυραφιού (πχ Astor)
- Μαλακό πανί
- Νερό
- Σαπούνι
Βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις :
1.  Άσε το μάτι να κρυώσει. Χειρότερα θα το κάνεις παρά καλύτερα
2.  Αφαίρεσε όσο περισσότερο πλαστικό μπορείς, αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά. Χρησιμοποίησε το μαχαίρι με προσοχή μη γρατσουνίσεις την εστία.
3. Ψέκασε με το WD-40 το υπολειπόμενο πλαστικό και άστο να δράσει 10 λεπτά
4. Με τη λεπίδα ξυραφιού, κρατώντας την προσεχτικά και όσο πιο οριζόντια μπορείς (για να μην γρατσουνίσεις την εστία), αφαίρεσε σιγά σιγά το πλαστικό από την εστία. Προσοχή μην κοπείς με το ξυραφάκι!
5. Όταν πλέον έχει φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα, ήρθε η ώρα του ασετόν. Εξατμίζεται γρήγορα, οπότε πρέπει να εμποτίζετε το λεκέ συχνά με βαμβάκι και ασετόν, ενώ παράλληλα αφαιρείτε το πλαστικό με το ξυράφι.
6. Τέλος με ζεστό νερό και σαπούνι αφαιρέστε ότι υπόλοιπο έχει απομείνει
Εάν πάλι δε δείτε αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταφύγετε σε ισχυρά χημικά-διαλυτικά. Προσπαθήστε όμως πρώτα τον παραπάνω "πιο φυσικό" τρόπο.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Θαμπά ποτήρια νερού από το πλυντήριο πιάτων; 5 βήματα για να τα κάνεις να α Συνήθες πρόβλημα σε πολλά νοικοκυριά, όπου τα ποτήρια νερού βγαίνουν θαμπά μετά από πλύση σε πλυντήριο πιάτων. Ας δούμε πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό !
Σκληρότητα του νερού
Η αλήθεια είναι ότι το σκληρό νερό των πόλεων σε συνδυασμό με τη συχνότητα με την οποία πλένονται τα ποτήρια καθώς και την ποιότητα των υλικών δεν βοηθούν και πολύ. Όσον αφορά στο πλυντήριο, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να εξασφαλίσεις ότι η θήκη για το αλάτι είναι γεμάτη και αν το πρόβλημα παραμένει –μετά τα "γιατροσόφια" που προτείνουμε πιο κάτω- ίσως να προσπαθούσες με ένα άλλο απορρυπαντικό.
Βήμα πρώτο: Γέμισε τον νεροχύτη με καυτό νερό και διάλυσε μέσα εκεί ένα κουταλάκι απορρυπαντικό για πιάτα μαζί με μια κούπα λευκό ξίδι.
Βήμα δεύτερο: Βάλε τα ποτήρια μέσα στον νεροχύτη, έτσι ώστε να καλύπτονται τελείως από το νερό.
Βήμα τρίτο: Άφησέ τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά, τουλάχιστον.
Βήμα τέταρτο: Ξέβγαλε τα ποτήρια με ζεστό νερό.
Βήμα πέμπτο: Αντί να αφήσεις τα ποτήρια να στεγνώσουν μόνα τους, σκούπισέ τα με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα και τοποθέτησέ τα προσεκτικά στη θέση τους.
Καλή επιτυχία !
Πηγή : womenonly