Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Μπορεί ένα ζευγάρι να επιλέξει το φύλο του παιδιού του με φυσικό τρόπο;

Κατ' αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι από επιστημονικής άποψης η επιλογή του φύλου του παιδιού μας είναι σήμερα δυνατή χάρη στην τεχνητή γονιμοποίηση.
Ωστόσο υπάρχει μια εμπειρική μέθοδος η οποία είναι φυσική, απλή και εύκολη. Αν και κάθε άλλο παρά εξασφαλίζει την επιτυχία 100%, βασίζεται ως ένα βαθμό σε επιστημονικά δεδομένα.
Σύμφωνα μ' αυτή, αν θέλετε να αποκτήσετε κορίτσι είναι προτιμότερο να έχετε σεξουαλική επαφή δύο ή τρεις μέρες πριν από την ωορρηξία και μετά να τις διακόψετε. Αν επιθυμείτε αγόρι θα πρέπει να πυκνώσετε τις επαφές κατά τις γόνιμες μέρες της γυναίκας. Αυτό συμβαίνει επειδή το φύλο του παιδιού καθορίζεται από τα χρωμοσώματα του σπερματοζωαρίου.
Το ωάριο, το θηλυκό γεννητικό κύτταρο, περιέχει τα χρωμοσώματα ΧΧ, ενώ το σπερματοζωάριο, το αρσενικό γεννητικό κύτταρο, περιέχει τα χρωμοσώματα ΧΥ. Αν το Χ σπερματοζωάριο γονιμοποιήσει το ωάριο, θα γεννηθεί κορίτσι (ΧΧ). Αν το Υ σπερματοζωάριο γονιμοποιήσει το ωάριο, θα γεννηθεί αγόρι (ΧΥ). Τα Χ σπερματοζωάρια είναι βραδυκίνητα, αλλά πιο ανθεκτικά, και προτιμούν το όξινο περιβάλλον του κόλπου. Τα Υ σπερματοζωάρια είναι ταχύτερα όταν το περιβάλλον δεν είναι τόσο όξινο.
Γι' αυτό αν κάποιο ζευγάρι θέλει να αποκτήσει κορίτσι, πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μερικές μέρες πριν από την ωορρηξία<\#94> κατ' αυτό τον τρόπο θα αφήσει χρόνο στα σπερματοζωάρια με το Χ χρωμόσωμα να πλησιάσουν το ωάριο. Το αντίθετο πρέπει να κάνει αν θέλει να αποκτήσει αγόρι.