Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

NEW PRESPAS FESTIVAL

 Με αφορμή την συνέχεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων NEW PRESPAS FESTIVAL ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας έχει τη χαρά να παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο – με τίτλο "Ο Εύκολος, ο Άγριος και ο Σφικτός Χωρικός των Πρεσπών".
Η παράσταση είναι βασισμένη πάνω σε μια σειρά λαϊκών παραδοσιακών παραμυθιών με πικάντικο, ερωτικό, κωμικό και σατυρικό υπόβαθρο. Μια ανατρεπτική φολκλορική κωμωδία, όπου στα περιεχόμενα αυτών των παραδοσιακών παραμυθιών, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι συνηθισμένοι άνθρωποι της υπαίθρου.
Στο κύριο κείμενο της παράστασης, το έργο έχει δομηθεί σε τμήματα από το αποτέλεσμα της σύνδεσης από διάφορα παλιά παραδοσιακά παραμύθια και λαϊκές ιστορίες, οι οποίες αποδίδονται μέσα από μια δραματοποιημένη θεατρική διάσταση.
Στους κύριους ρόλους της παράστασης μπορούμε να εντοπίσουμε συνηθισμένους χαρακτήρες, ανθρώπινες φιγούρες, όπως αυτή του Ιερέα, του Χωρικού, Της Νεαρής Νύφης, του Σοφού Ηλικιωμένου κτλ.
Στην παράσταση, οι σχέσεις συγγένειας και οι προεκτάσεις των ρόλων εμφανίζουν μοναδικούς διαλόγους και ενισχύουν την πλοκή, μέσα από τα στοιχεία μιας μοντέρνα κωμωδίας, η οποία σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον στους θεατές για να την παρακολουθήσουν.
Υ.Γ Η παράσταση θα έχει ελληνικούς υπότιτλους.
Με εκτίμηση το Δ.Σ του Οργανισμού