Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αυτός που δεν πρέπει να ερωτευτείς

Εσύ απολαμβάνεις την ήσυχη ζωή σου έχοντας βάλει προτεραιότητες στα πάντα. Έχεις τοποθετήσει κάθε σχέση με το περιβάλλον σου στα σωστά "κουτάκια" φιλίας, ερωτικής σχέσης και λοιπού κοινωνικού περίγυρου και ξεκλειδώνεις όποιο κουτάκι χρειάζεσαι την εκάστοτε φορά. Η αλήθεια είναι ότι έχεις την πλήρη κυριαρχία των τρόπων με τους οποίους συνδέεσαι με τους γύρω σου, πράγμα που σου προσφέρει ψυχική ηρεμία. Όλοι την αναζητούν, εσύ όμως την έχεις στο τσεπάκι. 
Όλα καλά λοιπόν; Φυσικά. 
Μόνο που αυτές οι φάσεις γαλήνης έχουν την τάση να διαρκούν λίγο. Ίσως είναι στη φύση μας να γινόμαστε επιρρεπείς σε όποιο ερέθισμα μας τραβάει βιαίως από τη ζώνη ασφάλειας, πίσω από την οποία χτίζαμε επιμελώς τα τείχη μας, για να βγούμε ετοιμοπόλεμοι στα ανοιχτά προς αντιμετώπιση του "εισβολέα". Το πρόβλημα συναντάται, όταν εσύ ξεκινάς προετοιμασμένος να κόψεις τη γέφυρα την οποία θα περνούσε ο ξένος κατακτητής για να φτάσει το κάστρο σου... Τότε είναι που παρατηρείς ότι αυτός ο "ξένος" δε φαντάζει και τόσο αντιπαθητικός από κοντά. Αντιθέτως, όσο πλησιάζει, εσύ γοητεύεσαι πιο πολύ. "Ίσως μια συνθήκη ειρήνης μαζί του θα ήταν προτιμότερη", σκέφτεσαι. 
Αρκετά όμως με τις παραμυθένιες παρομοιώσεις. Η εξέλιξη δε θα θυμίζει κάτι από παραμύθι, αν ο νέος σου έρωτας ανήκει στο παρακάτω είδος. 
Ο sex buddy 
Υπάρχουν πολλοί άλλοι συνώνυμοι όροι, στα ελληνικά δε ορίζεται ως η αποκλειστικά σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο προσώπων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η μορφή της σχέσης αυτής μπορεί να συμφωνηθεί ρητά ή σιωπηρά. Αν έχεις στη ζωή σου ένα άτομο με το οποίο οι συναντήσεις σας γίνονται κυρίως σε σπίτια, αν αποφεύγονται οι κοινοί έξοδοι, αν δε γνωρίζει ο ένας τους φίλους του άλλου και αν τα μόνα μηνύματα που ανταλλάζετε αφορούν το πότε θα βρεθείτε για σεξάκι, τότε έχεις και εσύ έναν sex buddy, ένα φίλο με προνόμια, αν προτιμάς. 
Άμα η περιγραφή τέτοιας σχέσης σου ακούγεται δελεαστική σαν μια ευκαιρία να μπεις σε μια περιπέτεια χωρίς το βάρος ευθυνών που συνεπάγεται η κλασσική σχέση, ξανά σκέψου το. Πρόκειται στην ουσία για μια συμφωνία ενηλίκων με πρωταρχικό όρο την εκατέρωθεν απουσία συναισθηματισμών τόσο κατά τη διάρκεια των προνομίων όσο και πριν. 
Δεν είναι σπάνιες οι φορές, όπου ένας ήδη ερωτευμένος επιλέγει να παίξει τέτοιο ρόλο στη ζωή του έρωτά του, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει την περαιτέρω επαφή που επιθυμεί μαζί του. Ο πρώτος συμβιβάζεται με κάτι ημιτελές, ο δεύτερος στην καλύτερη περίπτωση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, στη χειρότερη εκμεταλλεύεται όσα του δίνει ο άλλος στο έπακρο. Αν το εξετάσουμε πιο αναλυτικά, η συναναστροφή των δυο αυτών ανθρώπων δε θα είχε είτε έτσι είτε αλλιώς καλή κατάληξη, αφού ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο στραβά θα πήγαινε η σχέση τους με προνόμια ή μη. 
Μπορεί να τύχει και το άλλο όμως. Γνωρίζεσαι με ένα άτομο έξω εκεί που πίνεις ανέμελα το ποτό σου και διασκεδάζεις με την παρέα σου. Υπάρχει αδιαμφισβήτητα έλξη εξίσου κι από τις δύο πλευρές. Οι επόμενες νύχτες σάς βρίσκουν να κυλιέστε σε όσες μεριές του σπιτιού προσφέρονται για τέτοιο σπορ. Οι συναντήσεις σας πυκνώνουν, ενώ εσύ χαίρεσαι με το πόσο ώριμα αντιμετωπίζεις το θέμα. Όσο χτίζεται οικειότητα μεταξύ σας, αρχίζετε να κάνετε αστειάκια, ενώ καπνίζετε χαλαρά το τελευταίο τσιγάρο της ημέρας πριν αποχαιρετηθείτε. Κάτι που σου έφερε και καφέ από το αγαπημένο σου μαγαζί, κάτι που έμεινε σε σένα τις προάλλες για ύπνο, αφού το σπίτι σου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη δουλειά του... Πριν το συνειδητοποιήσεις, πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται τον sex buddy ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να αναρωτιέται, αν λέει να του προτείνεις να πάτε για καφέ το ΣΚ. 
Συγχαρητήρια, κατάφερες να ερωτευτείς το μόνο άτομο που δεν έπρεπε αλλά και να προκαλέσεις αναταράξεις στην τόσο τακτοποιημένη ζωή σου. Ξέρω, θα αντιτάξεις ως επιχείρημα ότι μια ζωή που απλά κυλάει χωρίς εντάσεις είναι βαρετή. Συμφωνώ, αρκεί αυτές οι εντάσεις να προέρχονται από τρίτους και όχι από εμάς τους ίδιους. Προσωπικά, προτιμώ να γίνει άνω-κάτω ο κόσμος μου από έναν "τρελό" ο οποίος θα κάνει τραβηγμένες από τα πιο κρυφά όνειρα μου πράξεις, με σκοπό να μπει στη ζωή μου και να μείνει εκεί όχι μόνο τα βράδια αλλά και τις ημέρες μου..παρά να πέσω θύμα του mind fucking με πρωταγωνιστή τον όμορφο φιλαράκο μου με τη συνήθεια να εξαϋλώνεται στις πρώτες ακτίνες του ήλιου.
Πηγή: citymomenti.blogspot.gr/