Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ποιες συνήθειες να εγκαταλείψετε για να βρεθείτε πιο κοντά στην ευτυχία

Η αναζήτηση της απόλυτης ευτυχίας μπορεί να έχει χαρακτήρα ουτοπικό, αλλά υπάρχουν συνήθειες που είναι δυνατό να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή. Παρομοίως, αν αισθανόμαστε περισσότερο δυστυχισμένοι, καλό θα ήταν να εστιάσουμε στο πώς συνηθίζουμε να αντιδρούμε στην καθημερινότητά μας και πώς αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους. Με άλλα λόγια και η δυστυχία έχει τις… συνήθειές της. Τα καλά νέα είναι ότι κάποιες από αυτές τις συνήθειες μπορούν, με λίγη προσπάθεια, να αλλάξουν. Ιδού ποιες από αυτές θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε για να βρεθούμε πιο κοντά στην ευτυχία.
Εστιάζουμε στα αρνητικά και αποφεύγουμε να δούμε έστω και μια θετική πλευρά των πραγμάτων, που αναμφισβήτητα υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις.
Είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι με τους άλλους, ακόμα και με τους κοντινούς μας ανθρώπους, με αποτέλεσμα να σαμποτάρουμε, να δυσκολεύουμε και τελικά να δηλητηριάζουμε τις σχέσεις μας.
Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα, πράγμα φυσικά αδύνατο.
Κλεινόμαστε στον εαυτό μας, αποφεύγοντας τις κοινωνικές συναναστροφές και την εξοικείωση με νέες καταστάσεις.
Έχουμε υπερβολικές προσδοκίες από τους άλλους και από τον εαυτό μας με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε γρήγορα και εύκολα.
ΠΗΓΗ: altsantiri.gr